PIŠKOTKI

V Spletnem centru Merkur, Rečeno storjeno želimo svojim obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce zanimajo in kaj pri nas iščejo, lahko ponudimo prave vsebine. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno in tako skladno z veljavno zakonodajo varujemo njihovo zasebnost.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporabljamo prav tako za lastne analitske potrebe (število obiskov) in personalizirane oglase. Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov. Piškotki za personalizirane oglase spremljajo aktivnost uporabnika na obiskani strani in s tem omogočajo, da lahko uporabniku prikažemo primerno/personalizirano oglasno vsebino.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletnega centra), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

S klikom na povezavo »Dovolim«, ob prvem obisku na strani, se strinjate z uporabo piškotkov za za prikaz personaliziranih oglasov , ki jih uporabljamo za to, da vam prikažemo primerno oglasno vsebino. V kolikor ne kliknete na povezavo »Dovolim« in nadaljujete z ogledom Spletnega centra Merkur, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje Spletnega centra Merkur in analitiko, piškotki za personalizirane oglase pa se ne bodo naložili. Pri obdelavi osebnih podatkov s piškotki se vedno zabeležijo: IP naslov, datum in ura obiska spletne strani ter URL naslov. Navedeni podatki se hranijo 30 dni. 

Spletni center Merkur, Rečeno storjeno uporablja naslednje piškotke:

PIŠKOTKI POTREBNI ZA DELOVANJE SPLETNEGA CENTRA MERKUR, REČENO STORJENO:

Naziv piškotka Vsebina Čas piškotka Izdajatelj
_hs_opt_out
Zavrnitev sledenja Hubspota 13 mesecev Hubspot
_cfduid
Zagotavlja prikaz Hubspot strani 1 mesec Hubspot
_cfruid
Zagotavlja prikaz Hubspot strani Do zaključka seje Hubspot
hubspotutk Zagotavlja ustrezno delovanje obrazcev 13 mesecev Hubspot

 

ANALITIČNI PIŠKOTKI:

Naziv piškotka Vsebina Čas piškotka Izdajatelj
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google
_gid Statistika ogledov spletne strani 1 dan Google
_hssc Hubspot analitika 30 minut Hubspot
_hssrc Hubspot analitika Do konca seje Hubspot
__hstc Hubspot analitika 13 mesecev Hubspot

 

PIŠKOTKI ZA PERONALIZIRANE OGLASE IN SLEDENJE:

Naziv piškotka Vsebina Čas piškotka Izdajatelj
_fbp Facebook oglaševanje 3 mesece do 1 leto Facebook
_gcl_au Oglaševanje 14 dni Google AdSense